Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pagina laatst bijgewerkt op: 20/06/2018

Medisch literatuuronderzoek

U bent op zoek naar geschikte literatuur voor een grondige studie over de werkzaamheid en veiligheid van geneesmiddelen?  Ons wetenschappelijk team helpt u graag om de relevante artikels uit de medische literatuur op te zoeken, te screenen en te valideren.

Academic Review

Elk literatuuronderzoek start bij de correcte afbakening van het onderzoeksthema. Zo bepaalt u met kennis van zaken welke bronnen er worden weerhouden in de screening. Uiteraard wordt ook in overleg met de opdrachtgever bepaald volgens welke criteria bronartikels worden weerhouden. 

Relevante bronnen

Aan de hand van een gedetailleerde PubMed-query worden de relevante artikels, richtlijnen en meta-studies opgelijst. Elke bron wordt gevalideerd volgens de Grade-methodiek. Waar gevraagd worden de artikels ook samengevat zodat u de onderzoeksresultaten en de gebruikte methodiek in één tabel krijgt samengevat. 

Rapport

Het literatuuronderzoek wordt afgerond met een overzichtsrapport. Dat kan worden opgeleverd in het Nederlands, Frans of Engels. Op die manier krijgt u niet enkel een volledige literatuurlijst, maar ook een helder overzicht van de essentiële onderzoeksresultaten die relevant zijn voor uw onderwerp.

Enkele projecten

 

 

placeholder

Het Vlaams expertisecentrum alcohol en andere drugs (VAD) en Farmaka delen hun expertise inzake psychofarmaca. Farmaka verzorgt voor VAD de uitwerking van een expertdossier slaap- en kalmeermiddelen.

 

placeholder

De transparantiefiches van het BCFI bieden een objectieve vergelijking van behandelingsopties. Farmaka verzorgt voor het BCFI de literatuuropvolging en de update van de transparantiefiches. 

 

placeholderDe consensusconferenties van het RIZIV moeten artsen toelaten om betere therapeutische keuzes te maken. Farmaka verzorgt voor de jury het uitgebreid literatuuronderzoek. De rapporten vindt u terug op de site van het RIZIV.

 

Registreer u en blijf op de hoogte

U wil op de hoogte blijven over onze projecten?