Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Nieuwe URL formularium : https://farmaka.bcfi.be/nl/formularium

Archiefpagina's:

Documentatie Farmaka : https://farmaka.bcfi.be/nl/documentatie/publicaties

Geneesmiddelenbrieven: https://farmaka.bcfi.be/nl/documentatie/formularium-info

Blijf geïnformeerd 

 

Eind 2018 zullen Folia-bijdragen verschijnen specifiek over geneesmiddelen bij ouderen. 

 

Pagina laatst bijgewerkt op: 20/06/2018

Documentatie

Alle presentaties, folders en overzichtsfiches kan u consulteren op de archiefpagina FARMAKA via de site van het BCFI.

BCFI - Farmaka Archieven

 

Formularium Ouderenzorg

Het Formularium Ouderenzorg is een leidraad voor het rationeel voorschrijven van geneesmiddelen bij ouderen.

naar het Formularium

Transparantiefiches

De transparantiefiches kan u consulteren via de website van het BCFI. 

tf.bcfi.be

Zoals u wellicht al weet is in het kabinet Volksgezondheid beslist dat ons project "Onafhankelijke ArtsenBezoekers" stopgezet moest worden. 

In onderling overleg met het BCFI werden een aantal activiteiten en personeelsleden van Farmaka overgedragen naar het BCFI. 

Zo worden het Formularium Ouderenzorg en de voorbereidingen van de Consensusconferenties van het RIZIV nu door het BCFI verzorgd. Ook de documentatie van Farmaka (o.a. presentaties)  worden online gehouden op een archiefpagina van het BCFI.

Omdat u zich bij ons destijds heeft aangemeld voor een onafhankelijk artsenbezoek of voor onze Geneesmiddelenbrief weten we dat u geïnteresseerd bent in onafhankelijke geneesmiddeleninformatie. We doen dan ook een voorstel
om dergelijke informatie te blijven krijgen.

 

1.We bevelen aan om u in te schrijven bij het BCFI op de maandelijkse elektronische Folia en/of de Folia Express (een nieuwsbrief van het BCFI die verwittigt wanneer er interessant farmacotherapeutisch nieuws is). Eind dit jaar zullen er Folia-bijdragen verschijnen specifiek over geneesmiddelen bij ouderen, dit ter vervanging van de Formularium Info.


2.Via dezelfde link kan u binnenkort ook de nieuwe e-learning modules van het BCFI ontvangen. Deze modules zullen ontwikkeld worden onder verschillende vormen om u toe te laten op een attractieve en interactieve manier verder onafhankelijke informatie te krijgen rond geneesmiddelen. Dit dankzij de samenwerking van de BCFI-ploeg met de overgenomen Farmaka-ploeg die nu één nieuwe, versterkte BCFI-ploeg vormen. We kunnen dit van harte aanbevelen, maar u zal nog wel enkele maanden geduld moeten hebben voordat er modules ter beschikking komen.

3. Ten slotte kan u via ons nieuwe contactformulier aangeven of u interesse heeft in mogelijke verdere toekomstige initiatieven van de VZW FARMAKA waar wij ons op dit moment over beraden. 

(Herinschrijven is verplicht in het kader van de nieuwe GDPR-wetgeving.)