Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Pagina laatst bijgewerkt op: 20/06/2018


Notice: Undefined index: items in /home/sumocoders/apps/farmakabe/releases/20190613121404/vendor/spoon/library/spoon/template/compiler.php(708) : eval()'d code on line 1

Notice: Undefined index: items in /home/sumocoders/apps/farmakabe/releases/20190613121404/vendor/spoon/library/spoon/template/compiler.php(708) : eval()'d code on line 1

Het nieuwe Formularium Ouderenzorg online beschikbaar

Geschreven door Didier Martens op in de Categorie: Intern nieuws

De nieuwste editie van het Formularium Ouderenzorg staat online. Er werd gekozen voor een grondige vernieuwing van de website. Het eindproduct is een gebruiksvriendelijke tool, terug te vinden op www.farmaka.be. De site kan ook op tablet en smartphone worden geconsulteerd. Zo wordt de gids voor het rationeel voorschrijven bij ouderen nog vlotter beschikbaar voor CRA’s, huisartsen en zorgverleners.

Het nieuwe Formularium Ouderenzorg online beschikbaar

Dit Formularium Ouderenzorg is opgesteld als leidraad bij het voorschrijven van geneesmiddelen aan oudere patiënten. Per pathologie wordt een selectie van geneesmiddelen en niet-medicamenteuze therapieën voorgesteld, op basis van de best beschikbare evidence. De voorgestelde selectie is niet limitatief en heeft geen dwingend karakter, maar nodigt uit tot rationeel voorschrijven.


Het Formularium is bovendien voorzien van uitgebreide duiding en achtergrondinformatie. De wetenschappelijke bronvermeldingen worden systematisch vermeld. Fiches van de geselecteerde geneesmiddelen geven telkens een overzicht van de indicaties, de te nemen voorzorgen, de posologie en eventuele ongewenste effecten.


De vernieuwde site is opgesteld als een interactief hulpmiddel. Gebruikers kunnen via een feedback knop zeer gemakkelijk hun vragen, opmerkingen of suggesties overmaken aan de eindredactie. Op die manier kan de expertise tussen de zorgverleners uitgewisseld worden. Wie als regelmatig gebruiker op de hoogte wil blijven van de updates, kan zich inschrijven op een e-mail alert.

 

Het nieuwe Formularium Ouderenzorg vind je hier

Registreer u en blijf op de hoogte

U wil op de hoogte blijven over onze projecten?